Upravljanje parkiralištima

Od 2005. godine Krakom d.o.o. obavlja nadzor nad parkiranjem vozila na javnim parkiralištima s naplatom na području grada Krapine te organizira i provodi naplatu parkiranja u skladu s Odlukom o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području grada Krapine koju donosi gradsko vijeće grada Krapine.

Naplata parkiranja

Javna parkirališta s naplatom svrstana su u 3 parkirališne zone po kategorijama i označene bojom i to:

 • parkirališta 1. zone – crvena boja: Ulica dr. Ljudevita Gaja, Trg Ljudevita Gaja, Magistratska ulica, Ulica Ksavera Šandora Đalskog s ukupno 71 parkirališnih mjesta. Parkiranje je ograničeno na 120 minuta, cijena satne parkirne karte je 0,70€ (5,27 kn), a dnevne karte (24 sata) 6,64 € (50,03 kn). Naplata se vrši u dane ponedjeljak – petak od 7:00 do 17:00 sati, a subotom od 7:00 do 14:00 sati;
 • parkirališta 2. zone – žuta boja: Trg dr. Mirka Dražena Grmeka, Ulica hrvatskih branitelja (kod kuće Sučić trokut), Ulica hrvatskih branitelja (vrtić), Ulica Ivana Rendića, Ulica Andrije Hebranga, Ulica Miroslava Krleže (kod groblja), s ukupno 176 parkirališnih mjesta. Parkiranje je ograničeno na 180 minuta, cijena satne parkirne karte je 0,40 € (3,01 kn), a dnevne karte (24 sata) 3,98 € (29,99 kn). Naplata se vrši u dane ponedjeljak – petak od 7:00 do 17:00 sati, a subotom od 7:00 do 14:00 sati, osim na parkiralištima u Ulici Andrije Hebranga i Ulici Miroslava Krleže (kod groblja) gdje se naplata vrši u dane ponedjeljak – petak od 7:00 do 14:00 sati;
 • parkirališta 3. zone – zelena boja: Ulica Frana Galovića (kod FINE), Ulica Frana Galovića (kod željezničkog kolodvora), Ulica hrvatskih branitelja (kod Hušnjakova), s ukupno 268 parkirališnih mjesta. Parkiranje nije ograničeno, cijena jednog sata je 0,30 € (2,26 kn), a cijena dnevne karte (24 sata) 2,65 € (19,97 kn). Naplata se vrši u dane ponedjeljak – petak od 7:00 do 17:00 sati, a subotom od 7:00 do 14:00 sati (osim kod Hušnjakova).

Izuzev od navedenih parkirališta, na parkiralištu u Ulici hrvatskih branitelja kod Hušnjakova organizirano je i parkiralište za autobuse s cijenom na dnevnoj bazi u iznosu od 6,64 € (50,03kn). Naplata parkiranja na parkiralištu kod Hušnjakova vrši se u dane ponedjeljak – nedjelja te praznicima od 7:00 do 17:00 sati. Cijena parkirne karte nedjeljom i praznicima iznosi 1,35 €/sat (10,17 kn/sat).

Konverzija kune u eure preračunava se po fiksnom tečaju 1 euro=7,53450 kn.

Plaćanje parkiranja moguće je kupnjom parkirališne karte na  8 parkirnih automata i mobilnim uređajem (m-parking), aplikacijama KEKS pay i Bmove, a satna ili dnevna karta može se preuzeti i neposredno na parkiralištu kod ovlaštene službene osobe zadužene za naplatu parkinga.

M-PARKING – SMS brojevi za plaćanje parkirališne karte putem mobitela:

 1. zona: 708491
 2. zona: 708492
 3. zona: 708493

Osobe s invaliditetom koje na vozilu imaju međunarodnu oznaku za invalide, odnosno istaknut važeći znak pristupačnosti, imaju pravo parkirati bez plaćanja naknade i bez vremenskog ograničenja na posebno obilježenim mjestima. Osobama s invaliditetom omogućeno je i parkiranje na parkirališnim mjestima koja nisu posebno obilježena kao mjesta rezervirana za parkiranje vozila s invaliditetom u trajanju  od maksimalno 2 sata bez naknade prema uvjetima propisanim Odlukom o načinu naplate parkiranja na području Grada Krapine.

Odlukom je također definirano da su naplate parkiranja oslobođena službena vozila Ministarstva unutarnjih poslova, hitne pomoći, vatrogasna vozila i vozila hrvatske vojske.

Stanari ulica na području zona u kojima se naplaćuje parkiranje mogu koristiti povlaštene uvjete parkiranja uz predočenje potrebne dokumentacije (osobne iskaznice ili uvjerenja Ministarstva unutarnjih poslova o adresi stanovanja, prometna dozvola vozila kojom se potvrđuje vlasništvo nad vozilom) za korištenje povlaštene parkirališne karte.

DOKUMENTI VEZANI ZA PARKING

 1. Zakon o sigurnosti prometa na cestama
 2. Zakon o komunalnom gospodarstvu
 3. Odluka o komunalnim djelatnostima na području Grada Krapine
 4. Odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Krapine (Službeni glasnik Grada Krapine broj 2/16)
 5. Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Krapine (Službeni glasnik Grada Krapine broj 4/16)
 6. Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Krapine (Službeni glasnik Grada Krapine broj 3/18)
 7. Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Krapine (Službeni glasnik Grada Krapine broj 7/19)
 8. Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Krapine (Službeni glasnik Grada Krapine broj 10/22)
 9. Odluka o uređenju prometa na području Grada Krapine (Službeni glasnik Grada Krapine broj 8/14)
 10. Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o uređenju prometa na području Grada Krapine (Službeni glasnik Grada Krapine broj 3/17)
 11. Odluka o dopuni Odluke o uređenju prometa na području Grada Krapine (Službeni glasnik Grada Krapine broj 2/18)
 12. Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o uređenju prometa na području Grada Krapine (Službeni glasnik Grada Krapine broj 3/18)
 13. Odluka o izmjeni Odluke o uređenju prometa na području Grada Krapine (Službeni glasnik Grada Krapine broj 5/19)
 14. Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o uređenju prometa na području Grada Krapine (Službeni glasnik Grada Krapine broj 7/19)
 15. Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o uređenju prometa na području Grada Krapine (Službeni glasnik Grada Krapine broj 8/22)
Skip to content