Osmrtnice

Sukladno odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 13. srpnja 2020. godine u prostorijama pogrebnog centra u Ulici Andrije Hebranga 1, Krapina obavezno je korištenje zaštitnih maski.

 

ORGANIZACIJA POSLJEDNJEG ISPRAĆAJA NA GRADSKOM GROBLJU U KRAPINI PRILAGOĐAVA SE MJERAMA NACIONALNOG STOŽERA IZ ODLUKE O NAČINU ODRŽAVANJA POGREBA I POLJEDNJIH ISPRAĆAJA

Pojačana osobna higijena. Treba izbjegavati rukama dodirivati usta, nos, oči i lice. Kod kašljanja i kihanja usta i nos prekrivaju se laktom ili papirnatom maramicom koju poslije treba odbaciti u koš za otpad s poklopcem te treba dezinficirati ruke. Pri kašljanju i kihanju treba okrenuti lice od drugih osoba. Treba izbjegavati izražavanje sućuti uobičajenim kondoliranjem.

Fizička udaljenost. Za cijelo vrijeme boravka u svim prostorima, uključujući dolazak i odlazak, preporučuje se održavanje fizičkog razmaka između osoba (sudionici, predstavnici vjerskih zajednica i osoblje) od 1,5 metra. Pravilo fizičke udaljenosti ne mora se primjenjivati između članova istog kućanstva ili osoba koje su uobičajeno u bliskom kontaktu.

Maske za lice. Preporučuje se korištenje maske za lice ili medicinskih maski tijekom boravka u zatvorenim prostorima.

Mole se osobe – članovi najuže obitelji koje planiraju doći na sahranu da ne dolaze u slučaju da pate od simptoma (znakova) infekcije dišnog sustava kao što su kašalj, grlobolja i kratak dah te povišena tjelesna temperatura veća od 37,5 ºC.

Za ostale upite stojimo na raspolaganju na slijedećim kontaktima: e-mail: groblje@krakom.hr ili telefonom 098/837-989 i 091/371-1710.