Osmrtnice

Najnovijom Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske utvrđena je obveza pridržavanja nužnih epidemioloških mjera i preporuka radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Uprava groblja obvezna je nadzirati pridržavanje naloženih epidemioloških mjera te stoga navodimo propisane mjere, preporuke i upute za Gradsko groblje Krapina:

  • Obavezno je pridržavati se stroge mjere fizičkog distanciranja izbjegavanjem bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom i 1,5 metar na otvorenom prostoru;
  • Ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra u zatvorenom i najmanje 1,5 metra na otvorenom prostoru obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski;
  • Na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Ukinuto je ograničenje broja osoba koje mogu prisustvovati pogrebima.

Prilikom prijave sprovoda u prostorijama pogrebnog centra može biti prisutna jedna osoba uz obavezno nošenje maske za lice.

Molimo za pridržavanje navedenih mjera i preporuka radi sprječavanja prijenosa zarazne bolesti te zaštite zdravlja svih građana i naših zaposlenika!

Za ostale upite stojimo na raspolaganju na slijedećim kontaktima: e-mail: groblje@krakom.hr ili telefonom 098/837-989 i 091/371-1710.

Skip to content