Djelatnost tržnica

Djelatnost tržnica

Djelatnost tržnica podrazumijeva:

  • tržnice na malo,
  • zelene tržnice,
  • robni sajam,
  • prigodne sajmove.

Organiziranje prigodnih sajmova tradicionalno se provodi za vrijeme Tjedna kajkavske kulture, prigodne božićne i uskršnje prodaje, prigodne prodaje uoči blagdana Svih svetih.

Djelatnost tržnice na malo obavlja se u objektu Gradske tržnice u Krapini u Magistratskoj ulici 28 gdje se u svrhu prodaje iznajmljuju stolovi prema potražnji poljoprivrednih proizvođača.

Već se tradicionalno četvrtkom održava sajmeni dan zvan ‘Ponte roso’ na lokaciji uređenih parkirališnih prostora u Ulici Frana Galovića.

Na uređenom parkiralištu u Ulici Ivana Rendića smještena je zelena tržnica za koju u sezoni u rano proljeće i jesen postoji veća zainteresiranost, pa se cvijeće i poljoprivredni proizvodi mogu prodavati četvrtkom i subotom, odnosno prema zahtjevima OPG-ovaca.

Obavljanje komunalne djelatnosti tržnice na malo, zelene tržnice i robnog sajma uređeno je temeljem Zakona o komunalnom gospodarstvu, Odlukom o komunalnim djelatnostima grada Krapine i Ugovorom povjereno na obavljanje društvu Krakom d.o.o. koji povjerene poslove vrši poštujući navedene propise te druge važeće propise koji reguliraju ovu djelatnost.

Svi zainteresirani za najam tržnog prostora te prodaju na bilo kojoj od navedenih lokacija mogu se slobodno obratiti službenoj osobi na broj telefona 098/837-989 ili putem e-mail adrese krakom@krakom.hr.

VEZANE VIJESTI

Skip to content