Djelatnost tržnica

Djelatnost tržnica

60 godina Krakom obavlja i djelatnost tržnica što podrazumijeva tržnice na malo, zelene tržnice, lokalni sajam te prigodne sajmove. Organiziranje prigodnih sajmova tradicionalno se provodi za vrijeme Tjedna kajkavske kulture, prigodne božićne i uskršnje prodaje, prigodne prodaje uoči blagdana Svih svetih i prodaje za vrijeme proštenja na Trškom Vrhu.

Djelatnost tržnice na malo obavlja se u objektu Gradske tržnice u Krapini u Magistratskoj ulici broj 28 gdje se u svrhu prodaje iznajmljuju stolovi prema potražnji poljoprivrednih proizvođača.

Već tradicionalno se četvrtkom održava sajmeni dan zvan ‘Ponte roso’ na lokaciji uređenih parkirališnih prostora u Ulici Frana Galovića.

U Ulici Ivana Rendića (na parkiralištu kod zgrade „Strahinjčice“) smještena je zelena tržnica za koju u sezoni u rano proljeće i jesen postoji veća zainteresiranost te se cvijeće i poljoprivredni proizvodi mogu prodavati četvrtkom i subotom odnosno prema zahtjevima OPG-ovaca.

 

Obavljanje komunalne djelatnosti tržnice na malo, zelene tržnice i lokalnog sajma uređeno je temeljem Zakona o komunalnom gospodarstvu, Odlukom o komunalnim djelatnostima Grada Krapine i Ugovorom povjereno na obavljanje društvu Krakom d.o.o. koji povjerene poslove vrši poštujući navedene propise te druge važeće propise koji reguliraju ovu djelatnost.

Svi zainteresirani za najam tržnog prostora te prodaju na bilo kojoj od navedenih lokacija mogu se slobodno obratiti službenoj osobi na broj telefona 098/837-989.

VEZANE VIJESTI

Skip to content