Posebna pravila za odlaganje otpada

Poštovani korisnici usluge odvoza kućnog komunalnog otpada,

Obavještavamo Vas da je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u svom priopćenju od 24. ožujka 2020. godine objavio Preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore u kojima se, između ostalog, propisuju mjere čišćenja i odlaganja otpada, a koje se posebice odnose na osobe zaražene virusom COVID-19 i osobe u samoizolaciji. Nastavno prenosimo preporuku:

„Čišćenje i odlaganje otpada

Prilikom čišćenja koristite preporučena sredstva za čišćenje površina s deklariranim virucidnim djelovanjem. Redovito čistite površine koje se često dodiruju poput kvaka, rukohvata, daljinskih upravljača, mobitela, telefonskih aparata i površina stola. 

Ovo je od osobite važnosti ako u kućanstvu imate osobu iz rizične skupine!!!
Otpatke (npr. papirnate maramice) i jednokratne krpe za čišćenje mogu se odložiti u jednokratne vrećice za smeće. Takvu vrećicu treba zatim staviti u još jednu vrećicu, čvrsto zavezati i držati odvojeno od drugog otpada.
Navedeni otpad treba ostaviti sa strane barem 72 sata prije nego što ga odložite u zajednički vanjski kontejner.
Drugi kućni otpad odlažite kao i inače.“

Stoga molimo kućanstva na koje se odnose preporuke da neizostavno postupaju u skladu sa  uputom za odlaganje navedenog otpada u cilju zaštite ukućana ali i naših djelatnika na odvozu otpada.

Najljepše Vam se zahvaljujemo!

Skip to content