TRŽNICE

autor: Krakom

Image description

Za potrebe grada, Krakom uz novouređenu tržnicu u Magistratskoj ulici, upravlja tržnim prostorom u Domjanićevoj ulici te sajmištem u Polju Krapinskom.
Tržni prostor u ulici Frana Galovića građani nazivaju “Ponte-roso”, sastoji se od zatvorenog prostora u kombinaciji s prodajnim stolovima te nadstrešnica koje se iznajmljuju trgovcima za prodaju robe.
Svaki četvrtak privlači veliki broj prodavača i kupca. O uređenju i čistoći toga prostora brinu se zaposleni u RJ tržnica.


SAJMIŠTE

autor: Krakom

Image description

Tržnica -sajmište predviđeno je za razmjenu i trgovinu prvenstveno za poljoprivrednike. Tu se mogu kupiti pajceki, pilići, kokice i ostale domaće životinje.
Naravno sve je to za potrebe naših građana bilo kao potrošača, bilo kao proizvođaća hrane.
Na sajmovima je bilo prisutno mnogo domaćih i stranih kupaca, prekupaca i prodavača stoke, trgovaca koji su na raznim svojim proizvodima od bijelog i šarenog platna do brezove metle preplavili Krapinu.
Raštrkali bi se uz cestu od Mihaljekovog jarka do ulaza u Doliće.


OTVORENJE NOVOG SAJMIŠNOG PROSTORA

autor: Krakom,datum:10.10.2010.

Image description

Sajmeni dani još uvijek se održavaju baš četvrtkom, rano izjutra. Svinjski sajam, gdje se goveda i svinje prodaju uz cestu, rezultirao je sve manjom ponudom i potražnjom.
Takvo sajmište nalazi se u Polju Krapinskom, no pitanje je mjeseca kada će taj taj sajam biti ukinut budući da se na ovom prostoru trebala niknuti zelena tržnica.